top of page

SEIZOEN 2024

Eendracht Maakt Macht speelt dit jaar op 5 en 6 april wel een heel bijzondere voorstelling. Namelijk niet één, maar drie verschillende korte stukken op een avond. 

 

De drie korte stukken zijn allemaal anders: van een intens weerzien tussen twee ex-geliefden na de dood van hun zoon, een komische stuk vol ongeleide projectielen die zelf een toneelstuk proberen neer te zetten tot een stuk met veel beweging-, licht- en geluidspel, over twee vrouwen die proberen te ontsnappen aan de realiteit.

Eendracht Maakt Macht zet ook dit seizoen dus weer een bijzondere avond neer. Het wordt een avond met voor ieder wat wils: een lach en een traan. 

 

Kaartjes: 15,- (incl. consumptie)

Datum: vrijdag 5 en zaterdag 6 april
Het Wapen van Middelie

Aanvang: 20.00

EMM - Poster 2024 - Theaterfestival - Socials.png
Er zijn op dit moment geen geplande evenementen

Over de stukken

Gif 

Genre: Drama

Duur: +/- 45 min 

 

Gif gaat over twee mensen die proberen te leven met ‘wat er niet is en wel had moeten zijn’. Tien jaar na het overlijden van hun kind ontmoeten een man en een vrouw elkaar weer voor het eerst op de begraafplaats van hun zoon. Hij heeft een nieuw leven opgebouwd. Zij kan de gedachte aan een nieuw leven niet verdragen. Tijdens de paar uur die ze samen doorbrengen, blijkt hoe het grote verlies hun levens vergiftigd heeft. In een intense dialoog blijven ze zoeken naar dat ene woord; die ene beweging waarin het verleden tot rust zou kunnen komen. 

 

Spelers: Layla van den Brandt en Marcel de Groodt

 

De Spelers

Genre: komedie/absurdisme

Duur: +/- 25 min 

 

Een groep werklieden probeert een toneelstuk te schrijven en repeteren voor een bruiloft van de edelen. Hun talenten liggen echter duidelijk niet bij de schone kunsten. Als een groep ongeleide projectielen proberen de mannen er iets van te maken, wat leidt tot een flinke dosis hilariteit.


Gebaseerd op het stuk ‘A Midsummer Night’s Dream’ van Shakespeare

Spelers: Lucas Vroom, Helena Dekker, Marit Goetjaer en Lidwien Vrolijk.

 

Krankzinnig

Genre: Schaduwtheater

Duur: +/- 30 min 

 

Twee vrouwen worden in 1920 om verschillende redenen weggestopt in een gesticht. Ze zijn gedoemd tot de wasdienst en slijten hun dagen met vouwen en de was uit hangen. Ze weten niet of ze ooit nog vrij zullen komen, dus creëren ze fantasievolle werelden om zo even van de realiteit te kunnen ontsnappen. In het midden van dit 'eindeloze niets' vinden ze elkaar tegen verwachting.

 

Spelers: Anne de Boer & Fenna Bibo

bottom of page